Heemkundekring De Willemstad


 


Heemkundige activiteiten in de regio:

Op deze plaats zullen we u informeren over activiteiten die door andere verenigingen in Noord Brabant worden georganiseerd. Heeft u vragen over onderstaande activiteiten? Stuur dan een e-mail naar: jaschot@hccnet.nl


Op zondag 10 juni 2018 wordt in Lieshout (gemeente Laarbeek) voor de dertiende keer het Brabants Dialectenfestival georganiseerd. Traditiegetrouw is aan dit festival een schrijfwedstrijd verbonden. Het thema van de schrijfwedstrijd is dit keer: "Vruuger waar alles bitter?".
De wedstrijd wordt georganiseerd door de Stichting Brabants Dialectenfestival in samenwerking met de Stichting Erfgoed Brabant.
De wedstrijd was onderverdeeld in drie categorieŽn, voor de volgende editie wordt deze indeling naar vorm losgelaten. Er kunnen verhalen, gedichten en liedteksten ingestuurd worden die gebaseerd op het genoemde thema en geschreven zijn in het eigen Brabantse dialect. 

 U stuurt uw verhaal, gedicht of liedtekst voor 1 maart 2018 naar De Stichting Brabants Dialectenfestival, p.a. Dorpsstraat 75, 5737 GB Lieshout onder vermelding van: schrijfwedstrijd of digitaal naar secretariaat@brabantsdialectenfestival.nl

 De jury bepaalt welke Brabantse dialectpenningen er worden uitgereikt. Om hier voldoende aandacht aan te kunnen schenken vindt dit plaats op zaterdagavond 9 juni. Bovendien worden de genomineerde en de winnende teksten opgenomen in het programmaboekje van het festival.


Gewijzigd: 19-03-2003
Beheer website: Piet Polak
© Heemkundekring De Willemstad