Heemkundekring De Willemstad


 


Activiteiten Heemkundekring De Willemstad:Ook dit jaar kan er bij de Rabo Club Support door leden van de Rabobank gestemd worden op onze Heemkundekring.


Ons doel voor dit jaar:
Verder uitbouwen en toegankelijk maken van ons archief en de collectie voorwerpen op onze museumzolder in het Mauritshuis. Materiaal aanschaffen ten bate van (vaste) tentoonstelling over de historie van het Mauritshuis.
Wij hopen ook dit jaar weer op uw stem te kunnen rekenen.

Het bestuur van Heemkundekring De Willemstad.


UITSLAG FOTOWEDSTRIJD TER GELEGENHEID VAN 400-JARIG BESTAAN MAURITSHUIS 

Drie vakjuryleden hebben de foto’s beoordeeld. Het selecteren van de drie mooiste foto’s werd nauwgezet gedaan. De kwaliteit van de foto’s is namelijk hoog. Dit bleek ook uit de uitslag van de publieksprijs. Het aantal uitgebrachte stemmen voor een foto lag soms dicht bij elkaar. Totaal hebben 479 bezoekers gestemd.

 
1e Prijs               fotonr. 3         Jos Bezemer,     titel van de foto: Willemstad, late in the evening
2e Prijs               fotonr. 21       Piet Polak,         titel van de foto: Zonsopkomst bij bastion Overijssel
3e Prijs               fotonr. 27       Dicky Wijland,    titel van de foto: Een huis voor Maurits
Publieksprijs        fotonr. 16       Erica Moorman,   titel van de foto: Allure             


DE MUSEUM ZOLDER

Voor het komende jaar willen we wat extra exposities inrichten en hebben gekeken welke thema’s we zouden kunnen gebruiken. Momenteel is er de expositie over 75 jaar Kogelvangers in de Oranjekamer


Schenkingen voor onze collectie op de museumzolder.

We hebben al een uitgebreide collectie maar voorwerpen en attributen die een specifieke relatie met Willemstad en haar inwoners hebben nemen we nog graag op in onze zoldercollectie of in ons archief. U kunt ons daarvoor via ons emailadres: info@heemkundekringdewillemstad.nl benaderen. We nemen dat zo spoedig mogelijk contact met u op.
 

Erfgoedmuseum de Heemkundezolder.

Op de zolder(s) van het mooie Mauritshuis,  Hofstraat 1 te Willemstad heeft onze Heemkundekring haar Erfgoedmuseum ingericht. In de zeer uitgebreide verzameling verdeeld over vele thema’s krijgt de bezoeker een tijdsbeeld van bezigheden van de “boeren, burgers en buitenlui” in onze vesting en de Ruigenhilse polder. Aan de hand van heel veel voorwerpen en gebruiksattributen wordt een beeld geschetst van het wonen en werken op het land, in de visserij en de middenstand, de invloed van de militairen en hoe men vroeger leefde.
De toegang tot het Mauritshuis en onze heemkundezolder is gratis. De openingstijden zijn ruim.


Wij organiseren graag voor en met U

Mocht u ideeën hebben voor activiteiten en lezingen die we als Heemkundekring kunnen organiseren dan horen wij dat graag van u. Als u een idee heeft, kunt u dat mailen aan info@heemkundekringdewillemstad.nl  t.a.v. Johan Schot.


Gewijzigd: 10-09-2023
Beheer website: Piet Polak
© Heemkundekring De Willemstad