Heemkundekring De Willemstad


 


RAVELYN

Korte inhoud Ravelyn jaargang 25, nr. 2 - juni 2007

A. Wilmink-Noom beschrijft haar ervaring met een oud medicijn, namelijk pijlstaartolie. Deze olie is afkomstig van de pijlstaartrog, helpt tegen spier- en gewrichtsklachten, maar stinkt enorm. Nog verkrijgbaar in Bruinisse.

Cor van Gend zet zijn wandeling rond en in Willemstad voort en verhaalt o.a. over het spuien van de haven, over het peilen van de waterstand in het peilhuisje van Rijkswaterstaat en over zijn belevenissen met visser Klaas Groen.

C. van Mastrigt geeft in het kort weer de geschiedenis van de Willemstadse havens, te weten de Buiten- en Binnenhaven, de Werkhaven, nu als nieuwe jachthaven Batterijhaven geheten, de Jachthaven in de voormalige Oosthouwer en de kleine Bovensluisse haven. Tevens over de niet doorgegane plannen tot aanleg van een marinedok en een industriehaven. In feite een met veel foto's gelardeerde samenvatting van eerdere in het Ravelyn verschenen artikelen.

A. Wilmink-Noom heeft het in haar zesde Gesproken Portret over de heer P.Klein, zijn vader en grootvader, die hier de griend- riet- en biezencultuur bedreven. 


Gewijzigd: 21-11-2016
Beheer website: Piet Polak
Heemkundekring "De Willemstad"