Actueel:

Klik HIER voor de inhoudsopgaven het de 40e jaargang nummer 3 december 2022 van het Ravelyn

Jaarreis Heemkundekring

Zaterdag 17 juni staat dit jaar gepland voor ons jaarlijkse reisje. De tocht gaat naar Soesterberg, waar op de voormalige vliegbasis het Nationaal Militair Museum staat. Na daar rondgekeken te hebben, en/of op de oude startbanen gewandeld te hebben, gaat de reis naar Houten voor een lunch, waarna we de reis vervolgen naar het stadje Oudewater. Daar kunt u zich in De Waag laten wegen, om te ontdekken of u wel of niet een heks bent. Ook is er gelegenheid het stadje d.m.v. een wandeling te verkennen. De reis wordt dan vervolgd naar Terheijden voor het diner .

De kosten voor deze dag zijn €75,00 voor leden, €79,50 voor niet-leden en introducés.

Deelnemers met een Museum- of VriendenLoterijkaart, of de Veteranenkaart en Vrienden van het NMM-kaart krijgen €17,50 korting op de toegangsprijs voor het Militair Museum. Museum De Waag geeft alleen €7,50 korting met de Museumkaart. De korting(en) wordt/worden achteraf met u verrekend. Vergeet de kaart(en) dus niet! Deelname geschiedt op eigen risico.

Aanmelden kan bij Ton Stege, tel 06-10057085, tonstege65@gmail.com of tonstege65@kpnmail.nl, of bij Hugo Snel, tel 06-29450754, hugo-snel@tele2.nl .

FOTOWEDSTRIJD TER GELEGENHEID VAN 400-JARIG BESTAAN MAURITSHUIS

Created by Fleur

Naar aanleiding van de oproep van Heemkundekring De Willemstad om het 400-jarig bestaan van het Mauritshuis te vieren, is het idee opgekomen om een fotowedstrijd te organiseren ter ere van prins Maurits.

Ik zal mezelf eerst voorstellen. Mijn naam is Fleur Westdijk en ik ben in 2019 gestart met mijn eigen fotografie bedrijf “Created by Fleur”. Op dit moment heb ik mijn eigen werkplek en studio hier in Willemstad. Ik fotografeer in de studio en op locatie.

Samen met Heemkundekring De Willemstad zal ik deze fotowedstrijd organiseren.

Fotowedstrijd

In 2023 bestaat het Mauritshuis 400 jaar en dat willen we vieren met o.a. een fotowedstrijd, die in het teken staat van Prins Maurits en de historische locaties in Willemstad. Denk bijvoorbeeld aan het Mauritshuis, het Oude Raadhuis, de vestingwallen, bloemen en vogels in combinatie met historische plekjes, het Arsenaal, de haven, de Koepelkerk, de monumentale woonhuizen en andere mooie plekjes van Willemstad. Je mag maximaal twee foto’s inleveren.De ingezonden foto’s worden tentoongesteld in het Mauritshuis. De combinatie van al deze foto’s zal een fraai overzicht van Willemstad geven. Er zijn mooie prijzen te winnen.Je bent vrij in de keuze ten aanzien van kleur/ zwart-wit, liggende of staande afdruk en afmeting tot maximaal A1-formaat: 59,4 cm x 84,1 cm. Alle afmetingen van A8 t/m A1 zijn dus mogelijk. De fotograaf mag zelf het materiaal bepalen waarop de foto’s, die tentoongesteld worden in het Mauritshuis, afgedrukt worden.

Puzzel van collage gewonnen foto’s

De mogelijkheid bestaat dat een aantal winnende foto’s in de vorm van een collage wordt afgedrukt op een puzzel. Deze puzzels willen wij verkopen aan leden van Heemkundekring De Willemstad en andere geïnteresseerden.

Insturen en wijze van inleveren

1. stuur de maximaal twee foto’s door naar: info@heemkundekringdewillemstad.nl met vermelding van: naam maker/ inzender, titel van het werk, datum van de foto en je adres en telefoonnummer en

2. lever de maximaal twee afgedrukte foto ’s met op de achterkant naam maker/ inzender en titel van het werk veilig ingepakt in op het Mauritshuis. Je ontvangt een bewijs van inlevering.